Etappen, som starter på samme sted som nybegynnerturen over Alpene, begynner
med lette pedaltråkk langsmed Inns mot Kajetansbrücke. Fra broen går det på motsatt side av elvebredden videre inn i Sveits mot Martina. Denne ruten derimot, svinger ikke av til venstre mot Norbertshöhe, men vi holder oss i Sveits og følger Budesstrasse direkte mot nedre Engadin. Fra den sveitsiske grensen endres Bundesstrasse 184 til B27. Det går lett oppover, veien forløper i lette vide svinger og Inns forsvinner nede i dypet av dalen. I nord befinner Silvrettagruppe seg. Etter 45 km sykler vi gjennom Scoul (Schuls). Vi fortsetter på B27 og 28 km senere når vi Zernez på 1474 moh.

Fra Zernez følger vi B28 over Ofenpass. Dette passet er relativt enkelt å overkomme, og stiller ingen store krav til
kondisjonen. Ofenpasstrasse er på ca 22 km og fører til fra Zernez gjennom Münstertal mot Sta. Maria. Strekningen følger elven Spöl oppover til Ova Spin. Her begynner Ofenpass nasjonalpark. Etter en kort nedoverbakke på 6 km går det igjen 10 km oppover. Av de siste 3 km mot toppen av passet er stigningen på maksimalt 10%, no som gjør passet overkommelig. Det høyeste punktet når vi på 2149 moh. Fra toppen av passet kan man i horisonten se Piz Nair (3010 moh) i nord og Piz Daint (2969 moh) i syd. Over Sta. Maria går veien videre mot Müstair. Der krysser vi grensen til Italia og når endelig Glurns im Vinschgau. Her har vi fortjent rikelig med italiensk iskrem og en cappucino. Det lønner seg dessuten å besøke den vakre sentrumskjernen bak de tykke bymurene. Dette klenodiet av en middelalderarkitektur b
esitter en spesiell sjarm og er også interresant i et historisk perspektiv. Fra Glurns sykler vi jevnt oppover Etschtal sykkelvei til Meran, forbi de romantiske sydtyrolske landsbyene Prad, Laas, Schlanders, Latsch, Kastelbell og Naturns. I Meran ender dagens etappe. Vår belønning er tallrike sydtyrolske spesialiteter som Schlutzkraphen, Merillenknödel og Apfelstrudel. De som ønsker noe ekstra kan lete etter ”Hexenschluck
ern”, som er en nesten utdødd spesialitet fra denne regionen. Hva som skjuler seg bak dette navnet røper vi ikke...



No comments:
Post a Comment