The brothers Sindre and Kjetil J. Olsen will, together with 9 friends, cycle the 465 km distance and the 9600 altitude meters from Garmisch-Partenkirchen (DE) to Riva del Garda (IT) in August 2010. Sindre received this challenge from his brother Kjetil at his wedding day with Guri August 29th 2009.

Tuesday, November 24, 2009

Melding fra Monsen

Jeg har et stort problem. Det er ikke at forma er dårlig, eller at jeg ikke har kommet i gang med treninga... Ei heller at jeg ikke har skaffet meg sykkel. Mitt store problem er at Beate og Philip i går bakte cirka 120 stk pepperkaker... Disse er godt pyntet med melis, non-stop og seigmenner... Jeg elsker pepperkaker!!

Jeg må legge til at jeg blir en smule fornærmet når Arne Per sier jeg skal sykle på en Dolce & Gabbana sykkel - noe så simpelt og folkelig!!

Jeg går selvsagt for The Gucci bike, og hvis denne ikke drar meg opp de bratte bakkene, så går jeg får Louis Vuitton scooteren (se vedlagte bilder)...

Mons

Favorittstempel (melding fra Per Angell)

Jeg takker Arne Per for tilliten han viser meg i rankingen. Joda, kondisen er ok, og jeg trener bra om dagen. Men jeg har et behov for å presisere en del opplysninger.
For det første har jeg ikke vært på høydeopphold. Beitostølen ligger ikke høyere enn 900 meter over havet, så høydeeffekten er minimal selv om jeg riktig nok har trent godt de siste to ukene. Dessuten vil jeg dele et visdomsord på veien med alle mine lagkamerater i The Olsen Challenge. Man må trene på det man skal bli god til. 
Med andre ord har det lite for seg å trene langrenn for å bli god på sykkel. Annet enn at man bygger kondis. Min siste sykkeltur var i midten av oktober, og det var på terrengsykkel. Har knapt tråkket et tråkk siden birken i august.  
Fortsatt har jeg ingen fancy racer som de fleste andre, og har ikke planer om å kjøpe det før til sommeren. Så jeg regner med at lårmuskelaturen skal få kjørt seg på turen.  
Jeg tar dette som en ferie, og har null ambisjoner om gul trøye. Målet mitt er å være Sindres hjelperytter, stagge han når han blir for ivrig (noe som garantert vil skje), gi han mat når han begynner å klage og bli sliten (noe som også garantert kommer til å skje), samt bidra til å holde et jevnt tempo. Jeg vil rett og slett være limet i gruppa. En slags TV2 Sportens svar på Arvesen.  
For er det en ting jeg har lært av all langkjøring på beina, ski, og sykkel, så er det at man kommer lengst med en god dose tålmodighet. 
Når det er sagt. De som vil være med på noen langturer. Det være seg ski, løping, eller sykkel (til våren), så si i fra. Jeg er lett å be. SMS til 95 96 55 40.  
PAB

Foreløpig ranking fra Arne P.

Som team director har jeg selvsagt satt meg inn i treningsopplegget til de aller fleste. Ut i fra den informasjonen jeg sitter på per 24/11-2009 vil jeg gå ut med følgende pre- ranking foran The Olsen Challenge 2010:
  1. Per Angell Berntsen : Kommer rett fra høydeopphold på Beitostølen. Har ut i fra min informasjon brukt tiden der på langkjøring (dog med ski). Er inne i en tung og god treningsperiode
  2. Ole Johnny Ødegaard: Det trenes godt og hardt i Ålesund, der jeg selv bidrar med min kunnskap. OJ er snart nede i matchvekt, noe han ikke har vært siden ungdomskolen. Trener per tiden på hemmelig sted
  3. Wilhelm Aarøe: Selv med sykkel kjøpt hos lokal forhandler, er mannen i toppslag. Trener sammen med OJ, og følger samme opplegg. Se opp for sluggeren fra Storgata som hater å tape.
  4. Kjetil Olsen: Trener under gode forhold i Mellom-Europa. Lett og fin i kroppen, tenker sykkel døgnet rundt. Kan dog falle for fristelsen til å spise for mye i julen, og innehar derfor ikke mer enn 4. Plassen per i dag
  5. Stian Tenfjord: Når denne mannen gjør noe, gjør han det skikkelig. Trener jevnt og trutt i egen stue. Minuset er at han kan bli noe kjepphøy, og for fokusert på oppgaven.
  6. Sindre J. Olsen: Lever p.t. et utsvevende liv i hovedstaden, og er litt for glad i fest fremfor sykkel. Når han tar en hvit måned i januar, kan han bli livsfarlig, men faller han tilbake til gamle synder i februar??
  7. Finn Arne Egeness: Bor i Tromsø, der det er cirka fem mil til alt. Har utviklet  voldsomme lårmuskler som setter han i klar utfordrerposisjon.
  8. Tord Bergesen: Har fordelen av å disponere trimrommet på den Amerikanske ambassade. Blir her kjørt knallhardt av Secret Service. Men er det nok?
  9. Knut Olav Aarsnes: Er han like hurtig i beina som i snakketøyet? I så tilfelle står deltagerne ovenfor en formidabel konkurrent. Er dette ikke tilfelle, så er nok Aarsnes mer overkommelig
  10. Kristian Flesjå: Stor i kjeften og litt stor over magen også? Men avskriv ikke denne mannen, han er i en rivende utvikling.
  11. Øystein Monsen: Sorry Monsen, det holder ikke med sykkel fra Dolce Gabbana. Overlever du første dag, er det en prestasjon.
Uplasserte: Frank Hensgens, Per Bjørnar Fausa, André Kalstad, Robert Lindberg, Per Erik Juvkam og Tommy Jølsen. Vet per i dag ingenting om deres ståsted, men de er velkomne til å sende meg en oppdatering.

Vil ellers komme med fyldige artikler om deltagerne i ukene fremover. Første oppdatering kommer fra Ålesund i løpet av kort tid.

ArneP
Team Director / Director of Communications

Oppdatering fra Ole-Johnny

Hallo kara!

Jeg må dessverre skuffe (eller glede) dere med å si at det har vært svært begrenset med trening på sykkelen i høst.

Jeg var jo svært treg med å få fingeren ut av ræ… og det har bare blitt 5 (fem) turer på ordentlig landevei. Med dette anser jeg sykkelen som fortsatt ubrukt!

Nå er jo det mørkt og det regner/snør hele døgnet så det begrenser seg selv. Når dette er sagt ga de få turene STOR mersmak og jeg gleder meg som en unge til våren igjen! Frem til den tid får jeg klare meg med spinning og forhåpentligvis litt skigåing i løpet av vinteren.

Jeg har også (med tungt sinn) innsett at jeg er en 30-åring med en 50-årings kropp og da må det MYE forebyggende trening til.

Forventingene er nedjustert til et håp om å fullføre The Olsen Challenge 2010. (Det er selvsagt opp til dere om dere velger å tro på dette).

Stian er jo stolt eier av en rulle og jeg kan meddele at det første han meddelte på Monsen sin bursdagsfest var at han satt på rullen 0530 samme morgen…

Tilfeldig at han sto opp i gry otta samme dag som mange deltagere av Olsen Challenge skulle møtes?? Neppe!!

Det er helt klart at Stian seiler opp som en stor favoritt til neste års OlsenChallenge, hvem som klarer å tukte han blir spennende å se.

OJ

Oppdatering fra Flesjå

Godt å høre at forventningene til meg er begrenset. Stian er jo uansett nærmest blitt som en Messias å regne, med tanke på at han har tatt byrden med å bære favorittstempelet på sin rygg.

Han har helt rett i at det ikke har blitt mye sykling ute for min del. Jeg var, som Ole Johnny, litt treg med å få sykkelen i hus, uten at det bekymrer meg nevneverdig. Det er lenge til vi setter våre nysmurte bakdeler på setet nede i Bayern og frem til det skal atskillige mil landevei legges bak oss.. Enn så lenge så blir det ergometersykkel og spinningtimer. Rulle er satt på ønskelista og skal være i hus før vi skriver 2010.

Mine ambisjoner for The OC2010 er nok litt mer kollektive enn Stians. Mitt mål er selvsagt å gjennomføre på en akseptabel måte, men hovedfokus er at vi alle skal komme over målstreken ved Gardasjøens bredder. (Dette kan jo selvsagt endre seg når vi ligger side om side og kniver om poengene.) Er det forresten planer om at vi skal ha et poengsystem med trøyer o.l.?

Jeg har for øvrig full oversikt over Stian og Øysteins trening, da disse har det for vane å sende melding (gjerne MMS) etter endt trening. Stian ligger noen hestehoder foran på denne statistikken, men det trenger ikke bety mer enn at hans behov for skryt og bekreftelse fortsatt ligger på et pubertalt nivå.

Kristian Flesjå

Friday, November 20, 2009

I mangel på nyheter...


... så velger jeg å skrive en post om min (for øyeblikket) drømmesykkel. Dette er en Pinarello Dogma 60.1 utstyrt med Shimano Dura Ace 7900 og Most Lightweight felger. Sykkelen fås i mange forskjellige fargekombinasjoner, men hvit/sølv er min favoritt. Mer info på www.pinarello.com

Oppdatering ettersøkes

Hallo folkens,

Det er på tide med noen nyheter vedrørende The Olsen Challenge 2010. Dessverre er det slik at redaksjonen har gått tom for saksmateriell nå, og ber derfor om input fra deltakerne.

Kjetil J. Olsen
Chief Editor

Thursday, October 22, 2009

Og da er tiden inne for å annonsere at...

...Kristian Flesjaa har investert i sin første landeveissykkel. Kristian har gått til anskaffelse av en Jamis Xenith Race '08 modell med karbonramme og -gaffel og Ultegra/Dura-Ace komponentpakke. Vekten på sykkelen oppgis til 7,8 kg og listepris på 20 000. Som ekte sunnmøring så har Kristian forhandlet seg til en god pris.

Kristian føyer seg inn i rekken av Jamis-syklister i The Olsen Challenge. Både Per Bjørnar og Robert besitter hver sine stolte eksemplarer av dette sykkelmerket.

Monday, October 19, 2009

Mekaniker søkes til Olsen Challenge 2010

Landeveissykler er utviklet over mange tiår og består av mange avanserte komponenter. Sannsynligheten for at noe skjærer seg i løpet av et ritt som strekker seg over 4 dager med så mange som 15-20 deltakere er stor.

Rittledelsen søker derfor en Chief Road Bike Technical Officer (CRBTO) som vil få det øverste ansvaret for all sykkelteknikk under The Olsen Challenge 2010. Den rette kandidaten har ideelt sett kjennskap til alt fra gir,  kabling, setepinner til bremser, krank og pedaler.

Dersom personprofil passer, men de faglige kunnskapene ikke er til stede, så oppfordres kandidaten til å ta et kurs på hjemstedets sykkelforretning.

Rittledelsen tror at Ole-Johnny Ødegaard har forutsetningene som skal til og oppfordrer derfor OJ til å legge inn en søknad.

Thursday, October 15, 2009

Ole Johnny sikrer seg en Hard Rocx Team Helium RRC


Ole-Johnny Ødegaard melder idag at han har gått til innkjøp av en Hard Rocx Team Helium RRC til en sum rundt kr 25 000. OJ satser altså friskt på å sikre seg den gule trøya i The Olsen Challenge.

Denne norsk-produserte tohjulingen er ustyrt med Shimano Ultegra SL, og leverandøren oppgir den totale vekten til å være på 8,1 kg. Vekten er nok litt for høy til å sikre deg polka-trøya, Ole Johnny, men du skal nok kunne være med å kjempe i nedoverbakkene.

(OJ har returnert til rittledelsen i etterkant av denne meldingen og understreket at 25 000 er listepris)

Søknader innvilges

Rittledelsen har gleden av å akseptere søknadene til Arne Per Andersen og Per Erik Juvkam. Arne Per Andersen vil tiltre rollen som teamdirektør (tidligere benevnt som sportsdirektør) etter nærmere samtale med Race Director Kjetil J. Olsen. Per Erik Juvkam kan starte treningen; han skal nemlig ligge i front første dagen i sin pulje.

Vi ønsker dere begge hjertlig velkommen til sommerens vakreste eventyr!

Wednesday, October 14, 2009

Søknad om deltakelse fra Per Erik Juvkam

Rittledelsen har mottatt en søknad Per Erik Juvkam, kamerat av Flesjå, om deltakelse i The Olsen Challenge 2010. Per Erik presenterer seg på følgende måte;

-----------------------------------
 
La meg først få takke brødrene Olsen, som jeg enda har til gode å formelt hilse på, for muligheten til å knuse både kropp og sjel gjennom alpene. Strålende.

Kort om undertegnede: 28 år, født, oppvokst og bosatt i Ålesund. Må dog innrømme at jeg har hatt et kort opphold i Bergen, hvor jeg var så heldig å dele lesesal med blant annet herr Tennfjord.  

Siden man her primært er interessert i sykling, så er det vel på sin plass å opplyse litt om sykkelhistorien min. Begynte for alvor å sykle på vårparten i år, og har hatt som mål å fullføre den store styrkeprøven i det herrens år 2010. Nærmere bestemt 26. juni 2010. Skuffelsen var derfor intet mindre enn enorm når unge Flesjå kunne informere om at han, klønete nok, hadde lagt bryllupet sitt til denne helgen. Han har dog på imponerende vis lansert The Olsen Challenge som plaster på såret (eller burde man kanskje sagt sinksalve på sår bakende), noe som langt på vei kompenserer tapet av 20 timer på sykkel vs en helg i Geiranger. 

Jeg skal glatt innrømme at en 4 dagers tur er mer enn det jeg føler er innenfor komfortsonen min per dags dato, men det er heldigvis god tid til litt intens trening. Etter en kjapp titt på løypeprofilen, er det klart at jeg vil tilbringe vårparten tråkkende opp og ned Strandafjellet neste år, tråkkende på min nydelig grønne Bianchi. Uansett, jeg satser på å finne meg en plass i gruppettoen, og vil til enhver tid ha sinksalven innenfor rekkevidde.

Jeg har dessverre ikke et sykkelrelatert bilde tilgjengelig per nu, men lover å ettersende så snart som overhodet mulig.

mvh
Per Erik Juvkam
 
----------------------------------
Rittledelsen gjorde et bildesøk av Juvkam på Google Images og fant dette. Slik rittledelsen tolker bildet så har Juvkam tidligere vært ettersøkt av politiet med bruk av fantomtegning.

Tuesday, October 13, 2009

Søknad om posisjon som sportsdirektør for The Olsen Challenge 2010

Rittledelsen mottok idag en søknad (se under) om den ledige posisjonen som sportsdirektør for The Olsen Challenge 2010. Foreløpige vurderinger er positive, men en grundig bakgrunnssjekk av Arne Per Andersen må gjennomføres før endelig uttalelse kommer fra rittledelsen.

------------------

The Olsen Challenge 2010
V/ race director Kjetil Olsen

Søknad på stilling som sportsdirektør Olsen Challenge 2010

Viser til tidligere samtaler

”Jeg tror det har noe med tradisjon å gjøre”, svarte TV2s sykkelekspert Christian Paasche meg på spørsmålet om hva som kjør et sykkelløp til en klassiker.  ”Milan-San Remo, Flanderen Rundt og Paris-Roubaix har vært arrangert i over 90 år. Det er klassikere”, fortsatte han.

Men hva kan gjøre The Olsen Challenge til en klassiker? Jo, ved å hyre inn undertegnede som sportsdirektør ligger alle forutsetninger til stede. Som syklist har jeg bred erfaring. Jeg nevner i fleng:
  1. Fikk min første Apache-sykkel i femårsalderen, som den første på Volsdalsberga. Den ble umiddelbart en hit.
  2. Har vært på flere Tour De France-fester
  3. Har sykkel, dog noe rusten.
Bare disse tre punktene burde gjøre meg mer enn kvalifisert til stillingen, men jeg har selvsagt mer på lager.
  • Ønsker dere pr fra turen/før turen? Ill fix
  • Sponsorkontrakter? Det ordnes
  • Kald drikke? Det ordnes også
  • Mat? Kan ordnes
  • Holde styr på Monsen? Den eneste som greier det er jeg
  • Kjentmann i alpene? Kjenner fjella som min egen bukselomme
  • Og mer til
Ser fram til snarlig svar

Mvh

Arne P. Andersen
Journalist
Mob: 95 91 44 15
Dir: 70 10 41 05

Monday, October 12, 2009

Sterk i troen

Det foreløpige resultatet av "pollen" på bloggen viser at hele 80% (20 av 25 respondenter) har troen på at vi skal komme oss over alpene til sommeren. Til tross for at jeg personlig er oppgitt og irritert på 20% av respondentene, så skal vi likevel være fornøyd med resultatet.

//Kjetil
Race Director

Tuesday, October 6, 2009

To deltakere krysset Italia på 4 dager

De erfarne syklistene Per Bjørnar og Kjetil gjennomførte i forrige uke Crossing Italy '09 sammen med to andre kompiser. Første etappe, som startet onsdag, gikk fra Follonica på kysten av Toskana til Brunello-vinens hjemby Montalcino. Dag 2 gikk turen fra Montalcino via Pienza, Montepulciano, Casteglione de Lago til Perugia (Umbria). Den tredje dagen startet de i Perugia, syklet via Gualdo Tadino før de klatret over fjellene til Castelraimondo. Fjerde og siste dagen var en ren transportetappe som tok de fra Castelraimondo via Jesi og Falconara Marittima til Ancona (Marche).

Crossing Italy '09 tok Per Bjørnar og Kjetil over nærmere 5000 høydemeter på ca 450 km over fire dager. Turen var en fin oppladning til Olsen Challenge 2010, men også en påminnelse om at klatring krever trening.

Gutta har begynt å trene


Sindre, Tord og Stian har begynt å trene til The Olsen Challenge 2010! Av bildet ser det ut som om de har tatt trikken opp til Frognerseteren for å kjøre nedover bakkene til Oslo. Uansett, de ser sport ut.

Friday, September 25, 2009

Påmeldingene strømmer på...


Vi har mottatt nok en påmelding til The Olsen Challenge 2010. Sist ut er Robert Lindberg, opprinnelig fra Moelv på Hedmarken, nå bosatt i Tigerstaden. Robert bringer med seg flere års sykkelerfaring, og deltok sist på Tour de StepStone '09. Vi ønsker Robert hjertlig velkommen!

Wednesday, September 23, 2009

Datoen er klar!

The Olsen Challenge 2010 starter 11.08.10 kl 09.00 i Garmisch-Partenkirchen og avsluttes i Riva del Garda lørdag 14.08.10 en gang ut på dagen.

Monday, September 21, 2009

To deltakere krysser Italia neste uke

Per Bjørnar og Kjetil setter kursen for Italia neste uke for å krysse landet på tvers. Turen starter i Follonica via Montalcino, Perugia og Castelraimondo til Ancona over fire etapper. Strekningen er i overkant av 400 kilometer og inkluderer ca 4 500 høydemetre i klatring. Følg oss på bloggen Crossing Italy '09. Bildet under er fra Tour de StepStone '09.


Nok en deltaker melder sin deltakelse - André Kalstad

Nok en gang har vi gleden av å ønske en ny deltaker velkommen til The Olsen Challenge 2010. Denne gangen er det André Kalstad som melder seg til dyst. Under er et lite selvportrett av André.

André Kalstad:

30 år frå Luster i Sogn. Reklamemann med ledig penn. Fjellmann, pudderslukar og landevegssyklist.

Har eit sindig lynne og er hensynsfull og omtenksam ovanfor både mennesker og dyr. På landevegen kan han imidlertid framvise eit hissig vinnarinstinkt. Spurtar mot doble trafikkskilt og ferister. For øvrig ein humørspreiar og positivt innsalg i hovudfeltet.

Mellom beina håndterar han rutinert sin gode ven, ein TREK 1200 i lett aliminium. Ein trufast fylgjesvenn i fire sesongar, m.a. turkamerat gjennom Jotunheimen og store deler av vestlandet, m.a. frå Sogn til Ålesund sist sumar. 1 punktering og 2 ufarlege velt er det som fins på uhellstatistikken.

Tykkjer i utgangspunktet at det grensar mot patetisk å investere store pengar i fullkarbonsykkel for å spare 100gram så lenge ryttaren med små justeringar i livsstilen kan oppnå betydeleg større vektreduksjon. Er imidlertid enig at det kan være kult å kjøre på same doning som dei store kanonane.

(Leggjer ved eit bilete som er teke frå ein vinkel dei fleste vil lære seg å kjenne)

New participant - Frank Hensgens from Germany

We have a new participant to The Olsen Challenge 2010. The experienced rider Frank Hensgens from Düsseldorf, Germany has signed up for the ride over the Alps. Frank has exensive experience in cycling, and most recently he joined Tour de StepStone 09 from Koblenz in Germany to Bussang in France together with Kjetil and Per Bjørnar.

Tuesday, September 8, 2009

Ny deltaker i The Olsen Challenge 2010


Per Bjørnar Fausa, snart 40, født og oppvokst i Sykkylven og nå bosatt i Oslo, har meldt seg på The Olsen Challenge 2010. Per Bjørnar er en erfaren syklist og syklet Tour de StepStone '09 (Tyskland - Luxemburg - Frankrike) og Crossing Italy '09. Vi ønsker han hjertlig velkommen.

(Per Bjørnar til høyre på bildet)

Monday, September 7, 2009

Tennfjord møter Eddie Merckx

"Tiger" Tennfjord har gått til innkjøp av en Eddy Merckx for The Olsen Challenge 2010. Måtte alle sykkelguder være med ham.

Wednesday, September 2, 2009

Utstyrsliste

Ettersom det er mange som ikke har landeveissykkel og tilhørende utstyr fra før, kan det være hensiktsmessig å sette følgende utstyr på ønskelisten for kommende jule- og bursdagsgaver.

Ettersom det er relativt mange som må gjøre innkjøp kan det være fornuftig om vi går til kollektivt innkjøp for å få gode priser.
  • Sykkel med Shimano 105 eller Ultegra som minimum komponentgruppe
  • Pedaler
  • Sko
  • Hjelm
  • Briller
  • Shorts med padding
  • Trøye
  • Sokker
  • Setetaske
  • Sykkelsekk (med mellomrom mellom rygg og sekk)
  • Ekstra slange
  • Verktøy-kit
  • Sykkelcomputer (er godt å ha for å holde tempo og motivasjon oppe)
  • Sportsernæring
  • Lett regnjakke (skal forhåpentligvis ikke være nødvendig...)
Et godt sted å se etter utstyr er på www.bobshop.de

Sunday, August 30, 2009

Eldre- og kvinneopprør

Presentasjonen av The Olsen Challenge 2010 medførte ikke bare entusiasme, men også forespørsel om utvidelse og tendenser til opprør.

Arild Egeness ledet opprøret blant den eldre garde om å etablere en The Olsen Senior Challenge 2010. Dette forslaget er under vurdering, og arrangementsledelsen vil komme tilbake til Arild så snart det er tatt en avgjørelse.

En rekke yngre og eldre kvinner lanserte også ideen om The Olsen Female Challenge 2010. Dessverre stiller arrangementsledelsen og påmeldte deltakere seg tvilende til dette forslaget, og ønsker i all hovedsak at kvinner stiller opp som cheerleaders, følgebilpassasjerer og podiejenter i ettersittende kostyme.

16 (+1) deltakere i The Olsen Challenge 2010

Interessen for The Olsen Challenge 2010 viser seg å overgå alle forventninger. I tillegg til brødrene Olsen satte hele 10 (+1) personer sitt bindende navnetrekk på påmeldingslisten i løpet av bryllupskvelden. I ettertid har vi fått flere påmeldinger og én avmelding.

Sindre J. Olsen
Kjetil J. Olsen
Øystein Monsen (forlover)
Stian Tennfjord (toastmaster)
Finn Arne Egeness (sjåfør og kompis)
Tommy Jølsen (sprek onkel)
Ole Johnny Ødegaard (kompis)
Kristian Flesjå (kompis)
Per Angell Berntsen (kollega)
Knut Olav Aarsnes (kollega)
Wilhelm Aarøe (kompis)
Tord Bergesen (kompis)
Frank Hensgens (tysk kollega/kompis av Kjetil)
Per Bjørnar Fausa (kompis av Kjetil)
André Kalstad (kompis)
Robert Lindberg (kompis av Kjetil)
Per Erik Juvkam (kompis av Flesjå)

Kanskje-liste:
Kristian Oma (kollega)

Team Director:
Arne Per Andersen

Denne posten vil være gjenstand for kontinuerlig oppdatering.

Friday, August 28, 2009

Dag Otto inspirerer

Sykkelturen blir en tøff påkjenning, og da er det godt å få med seg noen inspirasjonsord fra Dag Otto.

Dag Otto vet hva smerte er!

Dag Otto vet litt av hvert om hva slags smerter man får på en sykkeltur, og forteller i denne lille videosnutten hva Sindre kan forvente.

Monday, August 24, 2009

Dag Otto lærer Sindre å sykle

Sindre har som kjent aldri syklet før. Derfor har hans kolleger i TV2 fått med seg Dag Otto Lauritzen til å lage en kort instruksjonsvideo om sykling til Sindre.

Tuesday, August 18, 2009

Etappe 3: Meran - Kaltern

Etappe 3: Meran - Gampenpass - Mendelpass - Kaltern

Dagen etappe fører oss over Gampenpass og Mendelpass fra Meran til Kaltern. Vi kan fryde oss over en fantastisk utsikt over Etschtal og Nanstal. Etappen begynner med en slakk 5 kilometers stigning fra Meran over Marling til avsidesliggende Lana – altså et optimalt strekke for oppvarming. I Lana begynner klatringen opp mot Gampenjoch (1512 moh). Etter 17,5 km har vi samlet totalt 1202 høydemeter med en maksimal stigning på 8,5%. Totalt er dette passet således behagelig å overkomme...

Langs denne ruten er det en mengde ikke-opplyste mindre tunneler, så det vil absolutt være en fordel å ta med seg lys til sykkelen. Veien forløper nesten i et rett strekke frem til to svinger rett før toppen av passet. Oppe på toppen av passet, på venstre side, befinner det seg en restaurant med en vakker terrasse hvor man i vest kan man speide Laugenspitze (2434 moh) og i Wechsel (1760 moh) i nord. Fra Gampenjoch gir vi oss hen til en 13 km lang bakke nedover dalen mot Fondo. Helningen på sydsiden av passet summerer seg til 6%.

Fondo ligger i øver Nonstal, nord i provinsen Trentino, og er hovedstedet i Valle di Non am Rande der Brenta-Presanella Gruppe. Fondo er forbundet med Meran i Syd-Tirol gjennom Gampenpass og Bozen (Bolzano) gjennom Mendelpass. Landsbyen er et velkjent utgangspunkt for de mange fotturister som skal vandre på Mendelkamm, i Brenta-Gebirge og i Ortlermassiv. Nord for Fondo ligger den tyskspråklige Deutschnonsberg, som tilhører Syd-Tirol. Denne landsbyen gir et søvnig inntrykk, og husene ligger strødd nedover hele dalen.

Fra Fondo angriper vi Mendelpasset (Passo della Mendola) over dens vestside. Dette passet spiller rollen som ”hjemmefjellet” (Hausberg) for sydtirolske landeveissyklister, og er derfro sterkt trafikkert av syklister. I tillegg er veien sterkt populær blant turister og folk på tur, så i helgene bør man om mulig unngå å sykle langs denne veien. I den vestlige dele av Mendelpass sykler man på SS42 uten svinger, men med 4,5% stigning. Med en maksimal stigning på 12% går veien over Ronzone og Ruffré. Etter 9km når vi toppen av passet på 1363 moh.

Hun er lite spektakulær. Men den flotte utsikten må man likevel ikke gi avkall på. Til høyre svinger veien mot Monte Péngal. Følger vi denne avkjørselen når vi etter 4 km og en høydeforskjell på 358 meter Hote Facchin. Fra hotellets utsiktspunkt nyter man en fantastisk panoramautsikt over Ortler-, Presanella- og Brentagruppe i vest, Sarntaler, Ötztaler og Zillertaler Alpen i øst og Dolomittene i nord. Stigningen beløper seg til 10% i begynnelsen, senere 12% og til slutt 18% på de siste 300 meterne. For de som tar seg bryet, fortelles det, blir godt belønnet. Nedover bakkene mot dalen må man gjennom 17 svinger. Passveien er bred der den går langs Mendelkamm. Det er nedoverbakke det hele 15 km strekket frem til påkjøringen til SP14. Fallet er mellom 5,7% og 10%. Fra Eppan følger vi enda et stykke vinveien og vil endelig komme frem til Kalten. Et eller flere glass lokal vin er en velfortjent avslutning på denne dagen før vi går til sengs.


Bike route 306965 - powered by Bikemap 

Etappe 4: Kaltern - Riva del Garda

Etappe 4: Kaltern - Mendelpass - Fondo - Revo - Male - Riva del Garda

Mendelpass venter på oss for andre gang, men denne gangen riktignok fra østsiden. Etappen løper fra Fondo til Madonna di Campiglio, og derfra videre til Gardasjøen.

Vi forlater den vakre vinlandsbyen Kaltern og sykler oppover mot St. Nikolaus. Dagen begynner med 17 svinger i bakkene oppover mot passhøyden (Mendelpass). 16 km og 930 høydemeter senere har vi besteget det høyeste punktet. Derfra sykler vi nedover mot Fondo, deretter videre mot Revo og så over Male mot Madonna di Campiglio.

Over Tione går det mot Ponte Arche og så mot Riva ved Gardasjøen. Da er det bare å senke seg ned i det kjølige vannet som kompensasjon for alle strabasene vi har vært gjennom.




Bike route 306984 - powered by Bikemap 

Etappe 2: Prutz til Meran

Etappe 2: Prutz - Scoul - Zernez - Ofenpass - Müstair - Glurns - Meran
Etappen, som starter på samme sted som nybegynnerturen over Alpene, begynner med lette pedaltråkk langsmed Inns mot Kajetansbrücke. Fra broen går det på motsatt side av elvebredden videre inn i Sveits mot Martina. Denne ruten derimot, svinger ikke av til venstre mot Norbertshöhe, men vi holder oss i Sveits og følger Budesstrasse direkte mot nedre Engadin. Fra den sveitsiske grensen endres Bundesstrasse 184 til B27. Det går lett oppover, veien forløper i lette vide svinger og Inns forsvinner nede i dypet av dalen. I nord befinner Silvrettagruppe seg. Etter 45 km sykler vi gjennom Scoul (Schuls). Vi fortsetter på B27 og 28 km senere når vi Zernez på 1474 moh.
Fra Zernez følger vi B28 over Ofenpass. Dette passet er relativt enkelt å overkomme, og stiller ingen store krav til kondisjonen. Ofenpasstrasse er på ca 22 km og fører til fra Zernez gjennom Münstertal mot Sta. Maria. Strekningen følger elven Spöl oppover til Ova Spin. Her begynner Ofenpass nasjonalpark. Etter en kort nedoverbakke på 6 km går det igjen 10 km oppover. Av de siste 3 km mot toppen av passet er stigningen på maksimalt 10%, no som gjør passet overkommelig. Det høyeste punktet når vi på 2149 moh. Fra toppen av passet kan man i horisonten se Piz Nair (3010 moh) i nord og Piz Daint (2969 moh) i syd. Over Sta. Maria går veien videre mot Müstair. Der krysser vi grensen til Italia og når endelig Glurns im Vinschgau. Her har vi fortjent rikelig med italiensk iskrem og en cappucino. Det lønner seg dessuten å besøke den vakre sentrumskjernen bak de tykke bymurene. Dette klenodiet av en middelalderarkitektur besitter en spesiell sjarm og er også interresant i et historisk perspektiv. Fra Glurns sykler vi jevnt oppover Etschtal sykkelvei til Meran, forbi de romantiske sydtyrolske landsbyene Prad, Laas, Schlanders, Latsch, Kastelbell og Naturns. I Meran ender dagens etappe. Vår belønning er tallrike sydtyrolske spesialiteter som Schlutzkraphen, Merillenknödel og Apfelstrudel. De som ønsker noe ekstra kan lete etter ”Hexenschluckern”, som er en nesten utdødd spesialitet fra denne regionen. Hva som skjuler seg bak dette navnet røper vi ikke...








Bike route 306945 - powered by Bikemap 

Thursday, May 28, 2009

Etappe 1: Garmisch-Partenkirchen til Prutz

Etappe 1: Garmish-Partenkirchen til Prutz

Turen begynner i Garmisch-Partenkirchen over ”die Deutsche Alpenstrasse” mot Mittenwald. Derfra følger vi ”Der Leutascher Landesstrasse L14” og sykler over grensen til Østerrike. Over de små østerriske landsbyene Schanz, Burggraben og Weidach sykler vi på L14 helt til Seefeld i Tyrol. I Seefeld sykler vi gjennom sentrum av landsbyen. På venstre side kan vi se vandre- og skiområdet Gschwandkopf. Vi følger ”Der Möserer Landesstrasse L36” over Mösern nedover mot Telfs. Kort etter enden av landsbyen byr det seg et kulturelt stopp, hvor man kan beundre fredsklokken i Mösern. Utenfor vestbakkene ved Mösern står dette minnesmerket som symbol for sammenholdet og det gode naboskap i alpeområdet. Den 12. oktober 1997 lot den sydtyrolske regjeringssjefen Dr. Silvius Magnago alpeområdets fredklokke ringe for første gang. Anledningen var 25-årsjubileet for arbeidsgruppen for alpelandsdelene Bayern, Tyrol og Syd-Tyrol. Klokken måler 2,51 meter i høyden og holder en diameter på 2,54 m. Den prydes av følgende innskrift ”Jeg klinger for godt naboskap og fred i Alpeområdet” Hver dag kl 17 ringer den store klokken. Den tilhørende fredsvandrevegen omfatter tilsammen 7 forskjellige stopp som skal simulere til selvransakelse og ettertanke.

Fra landsbyen åpner det seg et herlig panoramablikk over tyrolske Inntal. Over ”die Saglstrasse” går det inn i Telf sentrum (634 moh) og over Obermarktstrasse mot ”die Mieminger Bundesstrasse B189” som fører til Mieminger Plateau. De går oppover over Affenhausen (846 moh) mot Barwies (875 moh) og over Obsteig (991 moh) til Holzleitensattel på 1119 meter. Veien kommer her opp mot 12% stigning. Som belønning får vi en vakker utsikt over Inntal. En lett svingete nedoverbakke fører oss til Nassereith. Videre går det over Mieminger Bundesstrasse B189 helt til Tarrenz.

Vi sykler på Mieminger Bundesstrasse B 189 gjennom Inntal mot Imst, hvor neste stigning venter på oss. Vår rute fører oss over Piller Höhe (1559 moh), som forbinder øvre Inntal med Pitztal, mot Landeck. Denne strekningen er et godt råd, fordi alternativet ville være den sterkt traffikerte veien gjennom Inntal. Fra Imst til Piller Höhe er høydeforskjellen omtrent 750 høydemeter, og veien overvinner stigninger på mellom 12 til 14%. Over Brennbichl på 721 moh følger vi anvisningene mot Pitztal. Veien går først 4 km gjennom skogen mot Arzl i Pitztal (880 moh). Inne i tettstedet er det en bratt bakke som må overvinnes. Så går det 8 km videre lett oppover mot Wenns på 982 moh. I Wenns forlater vi hovedveien mot høyre i retning Piller.

Den smale og lite traffikerte veien fører oaa gjennom idylliske beitemarker, og vi passerer forvaltningsadministrasjonsstedet Höfen. Vi nyter utsikten over Pitztal. På venstrehånden hever Aifenspitze seg. Rett før Piller Höhe blir det 14% stigning, svingete og meget anstrengende. Etter 4 km når vi Piller Höhe på 1559 moh. Belønning for vår sportslige prestasjon er ”Gacher Blick”, fra hvor man kan nyte en formidabel utsikt over Inntal og Kaunergrat. Fra Piller Höhe sykler vi nedover mot Kaunerberg. Det går så et par hundre meter lett oppover, deretter en rask innhenting av et mellomstykke. En kilometer senere er det igjen stigning, inntil det endelig går nedover. Nedkjøringen i dalen forløper over tallrike skarpe svinger, over Kaunerberg, Kauns og Faggen før vi endelig når Prutz (884 moh) hvor dagens etappe ender.



Bike route 306693 - powered by Bikemap